Våra föreläsningar

Skapa intresse & motivation med en föreläsning

Vi är flitigt anlitade föreläsare inom genus, jämställdhet och mångfald – särskilt kopplat till ledarskaps- och organisationsutveckling.

Våra teman

”Behövs det verkligen mer jämställdhet i världens mest jämställda land?”

eller ”Ojämställdhet måste väl ändå bero på andra idioter!?”

 

”Så gör du för att driva jämställdhetsarbete på din arbetsplats”

Kichisaga har stor erfarenhet av att att skapa mer produktiva och mer inkluderande arbetsklimat i både stora koncerner och små organisationer.

Ser du att din organisation kan utvecklas med större mångfald och bättre genusmedvetenhet? Har du inte chefer och andra ledare med dig? Vi hjäper er att identifiera era behov och vad som krävs för att få medarbetare och chefer att se värdet för sig själva och för sin verksamhet.

Trots att vi alla (i princip) är för jämställdhet och mångfald, är det först när vi ser vad vi själva eller vår organisation tjänar på det som saker börjar röra på sig på riktigt.

”Är du redo att leda alla på ditt jobb?”

Om du behandlar alla lika, behandlar du förmodligen alla så som du själv vill bli behandlad, och inte utifrån den andra personens förutsättningar. Och förmodligen bara tror du att du behandlar alla lika. Våra hjärnor att skapta för att tolka vårt beteende som att vi gör rätt, även när vi gör fel.

Ledarskapsutveckling

En stor utmaning för ett hållbart ledarskap består i att hitta den rätta balansen mellan specialistkunskap och detaljkontroll å ena sidan och ledarskap och övergripande vision och ledarskap å andra sidan.

De flesta chefer har fått lång träning i vad som krävs av dem som specialister, men inte i färdigheter de behöver som ledare. Våra program ger både teoretiska insikter och praktisk ledarutveckling såsom träning i att ge konstruktiv feedback, hålla svåra samtal, väcka engagemang och utöva auktoritet med ett norm kritiskt perspektiv. Allt med genus- och mångfaldsmedvetenhet.

Beställ föreläsning idag

Ring Fredrik Eklöf för att kolla vilka datum någon av oss är tillgänglig- och vilken rubrik som passar er målgrupp bäst.

Ring +46708859171 eller fyll i kontaktformuläret.

Några exempel på föreläsningar

2017-03-07: @Näringslivets mäktigaste kvinna 2017, Veckans Affärer
I år ledde vi ett seminarium om ”Mäns ansvar för jämställdhet”. Vårt och Veckans Affärers mål var att lyfta fram män som förstår och tar sitt ansvar för jämställdhet i praktiken – och att öka andelen män i publiken på detta viktiga event.

Tillsammans med publiken undersökte vi de bästa tipsen för att få män att engagera sig för jämställdhet.

2016-12-08: @Executive Global Network Sverige
Frukostseminarium ”Behövs det verkligen mer jämställdhet i världens mest jämställda land?”, (restaurang Locals, Stockholm). Föreläsning och samtal. Presentationslides:

kichisaga-egn-161208